dissabte, 14 de desembre del 2013

Colors de tardor.


L'OLIVERA (OLEA EUROPAEA)

Tot català desitja tenir una olivera a casa. Difícil si no vius a una casa ...

En un pis hi pots tenir una olivera bonsai. Caldrà que la tinguis a fora, al balcó o a la galeria. Li agrada passar calor i fred, i no necessita molta aigua.

La primavera fa petites olives que van mutant del verd al negre ...


És un exemplar relativament jove, que fa mig any que és a casa i li ha costat una mica aclimatar-se (o trobar-li la freqüència de rec).

 
L'ARÇ JAPONÈS (ACER PALMATUM)

Quan imagines un bonsai, imagines l'arç. Un arbre de fulla caduca que a la primavera es desperta amb una gran força i abans de perdre el fullam canvia el color de les fulles a roig i ocre.  


Detalls de les fulles del final de la tardor ... i l'aspecte general quan ja ha començat a perdre les fulles de la part alta de la copa ...



Va arribar a casa fa tres anys ... en deu tenir uns 20.

 

FICUS BENJAMINA

Quan algú no ha tingut mai un bonsai, i vol començar a cultivar-ne un, l'ideal és el Ficus Benjamina. És una varietat de la figuera (que no fa fruits). De fulla perenne i tropical s'adapta força bé a casa si té la freqüència de rec adequada.

 



Fa ja 13 anys que viu a casa i va arribar quan en devia tenir uns 15.




Des de que viu a la galeria, li he hagut d'augmentar la freqüència de rec, han començat a apareixer unes interessants arrels aèries que li donaran molta personalitat i ha augmentat considerablement la densitat de les fulles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada